Vi söker dig

Arbetsplatsanknutet utredningsarbete (APU)

RosholmDell Advokatbyrå erbjuder praktikplats för arbetsplatsanknutet utredningsarbete (APU) på våra kontor i Växjö, Helsingborg och Malmö. Under praktiken har du möjlighet att välja att fokusera på ett eller flera av rättsområdena vi erbjuder på byrån och du kommer även bli tilldelad en handledare.

Som praktikant hos oss kommer du få en inblick i arbetet på en affärsjuridisk byrå och delta i byråns verksamhet på flera olika plan såväl klientarbete, rättsutredningar som annan daglig verksamhet som sker på byrån.

Utöver att vara genuint intresserad av affärsjuridik söker vi dig som är driven, engagerad och har målsättningen att du vill bli bäst på det du gör.

Ansökan sker löpande genom att CV, personligt brev och betygsutdrag skickas till rekrytering@rdlaw.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Nedan följer svar från Nathalie som gjorde sin APU hos oss hösten år 2022:

Varför sökte du till RosholmDell?
”Den ursprungliga anledningen till att jag sökte till RosholmDell var att jag har bekanta som jobbat extra och talat gott om både kollegorna och hela andan på byrån. Redan vid första intervjun fick jag den bilden bekräftad. Alla är oerhört drivna, duktiga och engagerade. Dessutom skiljer sig byrån från andra i sin strävan efter att leverera juridik som faktiskt gör mottagarens vardag enklare, i stället för att falla in i den typiska juristrollen där svaren på frågorna blir onödigt krångliga. Att formas i det tänket redan i tidigt skede av karriären kändes helt rätt, eftersom det är en sådan jurist jag vill bli – konkret, effektiv och skarp!”

Vad har varit det bästa med att göra APU på RosholmDell?
”Jag tror att alla som går juristprogrammet kan skriva under på att det på många sätt är som att famla i blindo. Den mängd litteratur vi tar oss igenom under terminernas gång är enorm men när jag ser tillbaka på det känns det ändå som att vi bara berört alla ämnen ytligt. Fler gånger än jag kan räkna har jag därför ställt mig frågan hur det kommer vara att arbeta med juridiken på riktigt. Det var den största anledningen till att jag valde att söka praktik, och jag känner redan att det bästa med att göra APU här har varit att få ett tydligt svar på den frågan. Byrån har varit så generös med att direkt inkludera mig i både ärenden, klientkontakter och i hela sammanhållningen. Det har fått mig att känna mig trygg i att det finns stöd i varje ny uppgift jag får, vilket i förlängningen gör att det känns roligare att ta sig an större utmaningar.”

Vad tar du med dig från din tid på byrån?
”Jag tar med mig att den bästa juristen inte gömmer sig bakom krångliga formuleringar. Den bästa juristen har kunskap nog att formulera sig enkelt.”

Vad har du fått arbeta med som du tyckte var roligt?
”Några exempel på roliga saker jag har fått göra är att vara med och skriva överklagande, delta på kundmöten och granska avtal.”

Har du något tips till studenter som funderar på att söka APU på RosholmDell?
”Mitt tips till dig som funderar på att söka APU på RosholmDell är att gå in med ett öppet sinne. Var inte rädd för att ta dig an uppgifter från olika verksamhetsgrupper och att lära dig från alla på byrån. Oavsett om du är stensäker på att det är ett visst rättsområde du vill arbeta med så skadar det aldrig att sätta sig in i olika saker. Att testa olika saker gör att du breddar din bild av juristyrket och kanske hittar något som du inte trott att du skulle tyckt om tidigare, eller möjligtvis att du blir ännu säkrare på att det är just ett visst område som du vill satsa på!”